Nilen och den magiska gravitationen

 • Nilen är en flod i östra Afrika som är omkring 6,850 kilometer lång.
 • Källan ligger 2,7 km över havet.
 • Avstånd Jinja – Alexandria: 3,400 km.

3,400 km avstånd ger en kurvning på 917 km.

Vattnet i Nilen måste rinna 455 km i höjd innan det når plan mark.


Nilen och den magiska gravitationen

Jorden är en boll...

PDF: Nilen och den magiska gravitationen

Om 

Jorden.info påpekar att alla som vill kan ta reda på fakta angående Jorden. Faktum är att Jorden inte är ett klot.

Visar 2 kommentarer
 • Jakob Kristensen
  Svara

  Hej.

  Mitt namn är Jakob.

  Tack för en jättebra sida. Jo, Jorden är bevisligen platt! Ganska enkelt att se, bara man blir uppmärksam på det. Bolljorden är ”Kejsarens Nya Kläder”!

  Jag är tekniskt utbildad, uppvuxen i Sollentuna men numera bosatt i Köpenhamn. Har hållt på med astronomi sedan barndommen. Född 1962.

  En dag mätte jag avståndet till Barsebäck över vattnet från stranden, där jag stod (25 km med Google), och räknade ut (Earth Curvature Calculator), att bara skorstenarna och lite av taket skulle synas (49 m ”vattenpuckel”), om Jorden vore rund. Men jag såg hela kraftverket (som är 120 m högt med skorstenarna) nästan ner till stranden, bortset från en låg flimrande refraktions-vattenkant, som i övrigt sänker sig i stilla väder och därför inte kan ha sin orsak i någon såkallad kurva.

  Tog en bild genom ett fönster på planet från Sthlm till Kbh. Platt horisont i 90 graders vinkel i ögonhöjd 10 km uppe! Det går inte att bortförklara. (Har nyligen skaffat en Nikon p900 sedan de första bilderna)

  Jag är dessutom bekant med den gamla indiska boken Srimad Bhagavatam (har översatt hela boken, alla 12 kantos, till danska), som beskriver en platt jord, mitt i ett sfäriskt universum med bara en sol och en måne (plus beskrivningar av stjärnor, vintergatan och de 7 planeterna med sina egna banor) som alla går i cirklar omkring nordpolen (Mount Meru) över jorden varje dygn. Solen sägs ha tre hastigheter, som den flyttar sig från vändkrets till vändkrets. Trodde i många år at allt detta var en aning mytologiskt, men har ändrat uppfattning. Stämmer i princip med Gleasons karta från 1892.

  En rolig sak, som jag upptäckte häromdan: Om man tittar på början av den långa videon af Baumgartner-hoppet (19 minuter), ser man med kameran innifrån kapseln, som inte är ”fish-eye”, att han hinner stiga et par hundra meter, medan luckan är öppen, innan han hoppar. Men horisonten, som syns genom luckan, ändrar inte alls sitt 90 graders läge. Ganska bra visuellt bevis egentligen, utan att NASA själva visste det.

  Bara lite snack!
  Tack igen!

  Med vänlig hälsning
  Jakob

  • Jorden
   Svara

   Hej Jakob! Tack för din kommentar. Den uppskattar vi 🙂

Lämna en kommentar

Börja skriva och tryck Enter för att söka